ГоловнаПолітика

Київ може стати центром релігійної політики

Столиця є хорошим прикладом міжрелігійної толерантності.

Київ може стати центром релігійної політики
Фото: пресс-служба Александра Фельдмана

Київ має всі можливості стати міжнародним центром міжрелігійного діалогу.

Про це в ефірі "Радіо Ера" заявив народний депутат, засновник Київського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман.

"У нас проживають представники понад 30 національностей. Ми є хорошим прикладом міжетнічної та міжрелігійної толерантності. За 20 років незалежності не було жодного конфлікту, який перейшов би у формат військового протистояння. Чи це не показник? Я спокійно контактую з людьми всіх конфесій. XXI століття можна назвати століттям толерантності порівняно з XX, який ознаменувався двома світовими війнами", - сказав народний депутат.

За його словами, Київський міжконфесійний форум, який проводять удруге, справляється з поставленим завданням - культивуванням почуття толерантності в суспільстві і встановленням рівноправного діалогу, незалежно від віросповідання та етнонаціональної приналежності.

"Нам вдалося посадити за один стіл представників різних релігій і встановити діалог між ними без права головування кого-небудь. Це діалог на рівних. Наступні збори Форуму будуть дещо іншими: крім представників церкви, ми запросимо і політиків, які сповідують релігійні принципи. Це буде живий публічний діалог влади світської і духовної", - зазначив О. Фельдман.

На запитання ведучої про те, чи зазнала поразки політика мультикультуралізму, як про те заявляють європейські лідери - канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі, засновник Київського міжконфесійного форуму відповів негативно.

Нагадаємо, раніше Олександр Фельдман заявляв, що домагатиметься присвоєння митрополиту Андрею Шептицькому звання "Праведника світу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram