ГоловнаПолітика

Тимошенко потребує комплексного лікування, - німецький лікар

Потрібна співпраця кількох спеціальних напрямків.

Тимошенко потребує комплексного лікування, - німецький лікар
Фото: segodnya.ua

Екс-прем'єру України Юлії Тимошенко необхідне комплексне лікування, яке має забезпечити команда спеціалістів.

Про це заявив голова правління берлінської клініки "Шаріте" (Charite) професор Карл Маркс Айнхойпл виданню Frankfurter allgemeine Zeitung.

"Для правильної терапії необхідна співпраця кількох спеціальних напрямків, серед них терапевтів зі знеболювання, неврологів, ортопедів і фахівців з психосоматики. У такій команді вони працюють, наприклад, у "Шаріте ", - сказав Айнхойпл виданню. За його словами, Тимошенко не хоче, щоб українські лікарі навіть "брали у неї кров".

Як відомо, лікарі з Німеччини двічі оглядали Тимошенко; зокрема, за їх рекомендацією генпрокурор України доручив лікувати екс-прем'єра поза межами колонії. Для лікування обрана клініка держкомпанії залізничних перевезень "Укрзалізниця", однак від лікування в ній Тимошенко відмовилася.

У вівторок Тимошенко заявила, що минулої п'ятниці під час перевезення до цієї лікарні співробітники колонії нібито застосували до неї фізичне насильство. Тимошенко оголосила голодування, яке письмово підтверджувати відмовляється. Генпрокурор доручив провести перевірку за вказаними у заяві ув'язненої фактами.

Омбудсмен України Ніна Карпачова у середу особисто відвідала Тимошенко в колонії та підтвердила наявність тілесних ушкоджень, вимагаючи порушення справи і покарання винних, а також заявила, що таке ставлення може бути кваліфіковане як катування. У пенітенціарній службі спростували факт побиття Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram