ГоловнаПолітика

Магера: закон про вибори нардепів необхідно доопрацювати

У ЦВК вважають закон "сирим".

Магера: закон про вибори нардепів необхідно доопрацювати

Заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає "сирим" закон про вибори народних депутатів та впевнений у необхідності його доопрацювати.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Головною причиною недосконалості "компромісного" закону про вибори Магера вважає поспішність його ухвалення: "Як недолік, через відсутність другого читання, там з'явилося багато "сирих" норм, які, на жаль, оголилися саме зараз, під час підготовки до виборчого процесу", - заявив він.

До закону про вибори народних депутатів України не потрібно вносити жодних змін

— Олександр Лавринович, міністр юстиції України

Також Магера вважає за необхідне внести зміни до норм закону про формування закордонних округів, рішення щодо яких нещодавно ухвалив Конституційний суд.

"Після відомого рішення Конституційного суду щодо закордонних виборчих дільниць виник пробіл: яка ж виборча комісія встановить результати голосування на закордонному виборчому окрузі? Нагадаю, що за діючим законом таких повноважень не має ЦВК. І якщо на виборах Президента ЦВК здійснювала функції окружної виборчої комісії у закордонному виборчому окрузі, то тут такої функції немає. Тому, мала бути виписана окрема стаття, яка передбачала цей механізм", - підкреслив Магера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram