ГоловнаПолітика

Українська влада ігнорує ЄС, - Тейшера

Імідж України погіршився на всіх фронтах.

Українська влада ігнорує ЄС, - Тейшера
Фото: Макс Левин

Українська влада ігнорує вимоги ЄС щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, погіршуючи цим ситуацію у відносинах з Європою.

Про це заявив голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Ми бачимо, що влада ігнорує нашу стурбованість, бачимо погіршення ситуації і розуміємо, що без вирішення цього питання (застосування правосуддя в політичних цілях - ред.) буде складно відновити процес зближення, запропонований Україною після помаранчевої революції, - сказав він на зустрічі з журналістами у Львові в четвер.

За словами посла, "питання щодо Тимошенко, Луценка й інших є найочевиднішими шокуючими в плані дотримання європейських стандартів".

"Я впевнений, що невирішення цих питань матиме дуже сильний вплив на процес підписання Угоди про асоціацію. Це рішення кожна з 27 країн ЄС прийматиме самостійно, а більшість держав мають дуже рішучу позицію щодо цього", - сказав посол.

Він припустив, що "українська влада розуміє, що загалом картинка є негативною і намагаються покращити деякі сфери", і ЄС "сприймає це позитивно".

Зокрема, сказав посол, йдеться про відновлення роботи Бюро євроінтеграції та координації, а також обіцянки української влади вирішити ситуацію з легалізацією роботи експертів Євросоюзу в Україні.

Та загалом, він наголосив, що за два останні роки "імідж і сприйняття України з боку ЄС на всіх фронтах значно погіршилося".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram