ГоловнаПолітика

У Москві сподіваються, що в Україні буде вжито всіх заходів для дотримання прав Тимошенко

У Росії стежать за ситуацією з екс-прем'єром.

У Москві сподіваються, що в Україні буде вжито всіх заходів для дотримання прав Тимошенко

Росія розраховує, що в Україні буде вжито всіх необхідних заходів для дотримання законних прав колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

"Ми стежимо за ситуацією і розуміємо, що пані Тимошенко потрібна термінова медична допомога. Розраховуємо, що Україна вживатиме необхідних заходів щодо повного дотримання законних прав Ю. Тимошенко, буде проявлено гуманність і знайдено адекватні шляхи, які не ускладнюватимуть внутрішньополітичну обстановку, для вирішення ситуації", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявила, що минулої п'ятниці під час перевезення в лікарню співробітники колонії нібито застосували до неї фізичну силу. Екс-прем'єр оголосила голодування, яке відмовилася підтверджувати письмово. Генпрокурор доручив провести перевірку за вказаними в заяві ув'язненої фактами.

У пенітенціарній службі спростували факт побиття Тимошенко.

Омбудсмен України Ніна Карпачова особисто відвідала Юлію Тимошенко в колонії і підтвердила наявність тілесних ушкоджень. Вона зажадала порушення справи і покарання винуватих, а також заявила, що таке поводження можна кваліфікувати як катування.

Як відомо, ситуація навколо Тимошенко викликала негативну реакцію Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram