ГоловнаПолітика

Медведєв радить Януковичу позбутися стереотипів

Президент РФ порадив українській владі бути прагматичнішою.

Медведєв радить Януковичу позбутися стереотипів

Президент РФ Дмитро Медведєв сподівається, що українська влада зможе перебороти стереотипи щодо Росії.

Про це сказав Медведєв в інтерв'ю російським телеканалам.

"Я просто сподіваюсь, що й українському істеблішменту, і Президенту Януковичу під час ухвалення рішень вдасться, по-перше, подолати деякі стереотипи, від яких вони залежать, ну і керуватися великим прагматизмом, більшою мірою враховувати українські ж інтереси", - заявив російський президент.

Він додав, що з Україною і колишнім президентом країни Віктором Ющенком відносини були дуже важкими. "А зараз відносини інші. Незважаючи на певні протиріччя, суперечки, які ми з українськими партнерами ведемо, це все ж партнерські, товариські стосунки", - сказав президент РФ.

Говорячи про відносини з Білоруссю, Медведєв зазначив: "У нас особливі відносини, у нас Союзна держава".

"Не приховуватиму, що ми часто сперечалися з президентом Лукашенком, він людина непроста, емоційний, але він прийняв важливі для себе рішення, подивився з різних сторін - і прийняв важливі для себе рішення. Він був одним з ініціаторів підписання угоди про Митний союз, зараз є одним з таких активних двигунів реалізації ідеї Євразійського економічного союзу. Мені здається, це гідна позиція, і ми будемо розвивати відносини з Білоруссю", - підкреслив Медведєв.

Нагадаємо, Медведєв залишає пост глави держави 7 травня і, як очікується, після інавгурації обраного президента Володимира Путіна очолить російський уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram