ГоловнаПолітика

Карпачова заважає Міністерству охорони лікувати Тимошенко

Міністерство стурбоване дискредитацією української медицини.

Карпачова заважає Міністерству охорони лікувати Тимошенко
Нина Карпачева
Фото: obozrevatel.com

Участь омбудсмена Ніни Карпачової в інформаційній кампанії, яка розгорнулася навколо лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, ускладнює ситуацію, призводить до її подальшої політизації і заважає вирішити питання медичної допомоги.

Про це йдеться в заяві прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

"Міністерство охорони здоров'я і все лікарське співтовариство стурбовані інформаційною кампанією, яка розгорнулася навколо лікування Ю. Тимошенко. Зокрема, в заяві омбудсмена Н. Карпачової, чиї повноваження завершуються, прозвучали невиправдано жорсткі критичні оцінки", - сказано в документі.

"Подальша політизація цієї ситуації, спроба використовувати стан хворої для вирішення кон'юнктурних політичних питань окремих політичних сил призводять до фактичної дискредитації української медицини, принижують честь і гідність вітчизняних фахівців. На жаль, участь у цій кампанії Н. Карпачової лише ускладнює ситуацію, призводить до її подальшої політизації і заважає, по суті, вирішити питання медичної допомоги", - заявляє прес-служба МОЗ і зазначає: "якщо у пані Карпачової є можливості для залучення відомих іноземних фахівців, МОЗ просить прискорити забезпечення такої допомоги".

Неприпустимо бездоказова для професіонала у справі захисту прав людини заява продиктована винятково особистими образами

— Партія регіонів

Водночас у МОЗ заявляють, що українські фахівці готові надати всі необхідні медичні послуги в повному обсязі в будь-який час. Технічне обладнання та умови лікування відповідають сучасним стандартам.

Нагадаємо, Карпачова вчора відвідала Тимошенко, після чого заявила, що переконалася в наявності тілесних ушкоджень у екс-прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram