ГоловнаПолітика

Хорошковський усе ж вважає справу Тимошенко кримінальною

Справа Тимошенко пригальмовує європейську інтеграцію України.

Хорошковський усе ж вважає справу Тимошенко кримінальною

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявляє про готовність вирішувати гострі політичні питання, що їх порушують представники Євросоюзу з приводу України.

"Було зазначено (на зустрічах із представниками ЄС, - LB.ua), що підписання договору про асоціацію, перш за все, залежатиме від певних політичних обставин, які, власне кажучи, називалися абсолютно прямо: говорили про

справу Юлії Тимошенко, яка сьогодні є перешкодою. Ми коли це обговорюємо, то завжди кажемо, що будемо шукати шляхи, які допоможуть нам вирішити це гостре питання", - сказав Хорошковський.

Водночас він зазначив, що намагається переконати європейських колег у тому, що порядок денний відносин України і ЄС не складається тільки з одного пункту - справи Тимошенко.

Окрім того, за словами Хорошковського, нині немає іншого шляху, окрім вирішення питання Тимошенко в законодавчому полі.

"Ми не маємо іншого шляху, хіба що вирішувати його в законодавчому полі, тому що коли ми говоримо про те, що це політичні обставини, я все одно уточнив би, що це не цілком політичні обставини. Це обставини кримінальної справи конкретної, вирок у якій уже набув чинності. Тому вирішувати таке питання можна лише одним чином - змінювати законодавство", - сказав перший віце-прем'єр.

"Водночас, безумовно, я чую і позицію тих, зокрема парламентаріїв, тієї сторони, яка говорить, що неможливо змінювати законодавство під одну людину. Знову-таки, на жаль чи на щастя, ми робимо деякі позитивні кроки в цьому напрямку. Наприклад, те, що ухвалено новий Кримінально-процесуальний кодекс. Це серйозний крок на шляху змін усієї нашої силової системи. І якщо уважно звернутися до нього, уважно подивитися, то там викладено дуже багато прогресивних норм", - додав він.

Як повідомляли, сьогодні

під час сніданку з представниками іноземної преси в Брюсселі Хорошковський заявив, що не хоче, щоб Україна була заручником справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram