ГоловнаПолітика

Німеччина хоче забрати Тимошенко на лікування

Федеральний міністр закордонних справ Ґідо Вестервелле особисто переказав цю пропозицію Костянтинові Грищенку.

Німеччина хоче забрати Тимошенко на лікування
Гидо Вестервелле

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле висловив занепокоєння станом здоров'я Юлії Тимошенко і підтвердив готовність ФРН лікувати екс-прем'єра.

Офіційну заяву міністра оприлюднено на сайті Посольства ФРН в Україні.

"Пропозиція федерального уряду щодо медичного лікування пані Тимошенко в Німеччині залишається чинною. Я ще раз особисто передав цю пропозицію моєму українському колезі", - сказав Вестервелле.

Міністр стурбований станом здоров'я Юлії Тимошенко і

розпочатим голодуванням.

"Ба більше: і про інших опозиційних ув'язнених в українських тюрмах ми знаємо, що вони серйозно захворіли в українських закладах позбавлення волі", - сказав він.

"Я настійно наголошую: ми очікуємо від влади України, щоб Юлія Тимошенко й інші в'язні отримали пристойне, належне медичне лікування. Україна повинна повністю дотримуватися своїх однозначних зобов'язань щодо лікування ув'язнених", - додав міністр.

Він повідомив, що Німеччина звернула увагу на

запит уряду України щодо участі німецьких лікарів у лікуванні Тимошенко.

"На

цій підставі зараз розглядається питання, чи може ця участь і за яких умов стати медично доцільним внеском у лікування Тимошенко", - сказано в повідомленні.

"Європа - це насамперед спільнота цінностей. Повага до засадничих європейських цінностей, як то до верховенства права в державі, є елементарною передумовою для подальшого наближення України до ЄС. Це стосується також і неможливості зловживання кримінальним правом як засобом політичної боротьби", - підсумував Вестервелле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram