ГоловнаПолітика

Кожем'якін: Тимошенко хотіли звинуватити в бійці з сусідкою по камері

Керівництво колонії хотіло пояснити синці Тимошенко "розбірками" в камері.

Кожем'якін: Тимошенко хотіли звинуватити в бійці з сусідкою по камері
Фото: most-harkov.info

Народний депутат Андрій Кожем'якін заявив, що колишню сусідку по камері Юлії Тімошенко Юлію Абаплову примушували написати заяву, що вона побилася з екс-прем'єром.

Про це він сказав на брифінгу в Харкові.

"Я хотів щоб ви запам'ятали ім'я мужньої людини Юлії Костянтинівни Абаплової, яка разом була з Юлією Володимирівною до 20 квітня і допомагала їй завжди. Шість годин цю людину катували, щоб вона підписала папір і сказали, що це була бійка між Юлією Володимирівною і нею особисто, що це були "розбірки" між ними особисто в кімнаті", - сказав Кожем'якін, говорячи про те, яким чином, на його думку, керівництво колонії намагалося приховати інцидент із завдання тілесних ушкоджень Тимошенко.

Він підкреслив, що Абаплова відмовилася підписати такий папір, і саме за це її перевели до іншого приміщення.

"За те, що вона відмовилася це зробити, її без речей, без нічого перекинули до найгіршої загальної камери, загального приміщення, де відбувають покарання всі інші, й позбавили будь-яких привілеїв у цій колонії", - сказав Кожем'якін.

Він припустив, що нові сусідки по камері Тимошенко співпрацюватимуть з керівництвом колонії. "Знаючи роботу правоохоронної системи, я хочу сказати, що давно мають там сидіти і одна, і друга в погонах. Вони зараз це зробили", - зазначив Кожем'якін.

Раніше Тимошенко заявила, що минулого тижня в колонії записали сфабриковане інтерв'ю її сусідки по камері для телеканалів "Інтер" і Першого національного.

"Тиждень мою сусідку щодня ламали і змушували це інтерв'ю записати на відеокамеру каналів "Інтер" і Першого національного або просто підписати його, але вона стійко трималася і відмовлялася це робити", - зазначила вона.

Телеканали спростували існування цього інтерв'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram