ГоловнаПолітика

Власенко назвав кривдників Тимошенко

До справи причетний перший заступник начальника Качанівської колонії.

Власенко назвав кривдників Тимошенко
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко назвав імена тих, хто побив екс-прем'єра.

Про це він заявив вчора в ефірі ток-шоу "Час: Підсумки дня" на "5 каналі".

"Близько дев'ятої години вечора до неї в камеру зайшов перший заступник начальника колонії майор Коваленко Андрій Миколаович, який сказав їй: "Коротше так - йдеш або поїдеш сама, або ми тебе силоміць повеземо". Юлія Володимирівна відповіла: "Я заявила першому заступнику міністра охорони здоров'я про те, що після зустрічі з захисниками в понеділок, я вирішу, їхати чи ні". Після цього на неї накинули простирадло, почали її бити, і потім потягли до лікарні. Перед цим її співкамерницю вивели з камери, тобто Юлія Володимирівна перебувала там одна", - заявив Власенко.

"Було троє осіб - троє чоловіків: перший на прізвище Коваленко Андрій Миколайович, перший заступник начальника колонії, прізвище другої людини Парамей, я не пам'ятаю ім'я та по батькові, третього співробітника колонії Юлія Володимирівна не знає", - додав захисник екс-прем'єра.

"Коли Юлію Тимошенко доставили до лікарні "Укрзалізниці", після того, що з нею сталося, вона сказала: "Без захисників я до себе нікого не підпущу".

Коли її перевезли назад, зрозумівши в понеділок, що мене туди не допускають, вона викликала начальника медичної частини колонії, вона викликала туди наглядача прокурора, вона викликала чергового лікаря, і в присутності всіх цих людей вона продемонструвала їм ті тілесні ушкодження, які в неї є, вони їх зафіксували, та з їх слів, вони це внесли до її лікарської картки. Зробили вони це чи ні, ми не знаємо, тому що ми не можемо в цьому переконатися, але це сталося", - зазначив Власенко.

Він також заявив, що Юлія Тимошенко оголосила голодування.

Державна пенітенціарна служба спростувала застосування впливу до Тимошенко та пригрозила судом її захиснику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram