ГоловнаПолітика

Євродепутата шокувало побиття Тимошенко

Увага світової спільноти вже на найвищому рівні.

Євродепутата шокувало побиття Тимошенко

Депутат Європарламенту Андрій Ковачев (Болгарія) шокований повідомленнями про побиття колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це він заявив у Брюсселі.

"Я шокований повідомленнями про фізичну жорстокість проти Ю. Тимошенко. Це абсолютно неприйнятно за європейськими стандартами і свідчить про практику, що нагадує часи радянської диктатури і жорстокість Сталіна і Берії", - сказав депутат.

В інтернеті з\'явилося фальшиве відео з Тимошенко

Він зазначив, що на його думку, Тимошенко є політичним в'язнем, а справи проти неї та інших опозиціонерів є виборчим правосуддям.

Видимі шкірні покриви, слизові, те, що було доступно для огляду в меня як лікаря з 24-річним стажем ніяких сумнівів не викликало на той момент. І пацієнтка на цьому не акцентувала. У пацієнтки були доступні для огляду тильні поверхні долонь і обличчя

— лікар-невропатолог ЦКБ "Укрзалізниці" Иріна Фурса

"Я і мої колеги з групи Європейської народної партії вважаємо, що стаття 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено Тимошенко, не відповідає європейським стандартам правосуддя", - наголосив Ковачев.

Він додав, що хотів би бачити Україну ближчою до ЄС і європейських цінностей, і нагадав, що до цього Євросоюз загалом і парламент зокрема постійно закликають Київ.

"Ми чекаємо на правильні сигнали з боку Києва, чого досі немає і навіть більше - розвиток подій відбувається в неправильному керунку", - зазначив А. Ковачев

.

Він також висловив сподівання, що Тимошенко більше не страждатиме й отримає доступ до медичного огляду лікарями, яким вона довіряє. "Сподіваюся, голодування не зашкодить їй іще більше. Увага європейського та світового співтовариства вже на найвищому рівні", - сказав Ковачев.

Нагадаємо, сьогодні захисник екс-прем'єра Сергій Власенко після відвідин її в колонії заявив про побиття його підзахисної у виправній установі 20 квітня. Також повідомляли, що Тимошенко оголосила голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram