ГоловнаПолітика

БЮТ не візьме Ющенка в опозицію

До об'єднаного списку ввійдуть популярні політики та громадські діячі

БЮТ не візьме Ющенка в опозицію
Фото: Макс Левин

Микола Томенко заявив, що екс-президент України Віктор Ющенко не потрапить до об'єднаного списку опозиції.

Про це повідомляє прес-служба заступника голови Верховної Ради, одного з лідерів партії "Батьківщина".

Так, за його словами, до списку опозиції ввійдуть популярні політики та громадські діячі

.

"З одного боку кандидати, які потраплять в об'єднаний список і список у мажоритарних округах, повинні мати підтримку суспільства, а з іншого - це мають бути люди, які протягом періоду перебування при владі команди Віктора Януковича підтвердили, що діють як системна, послідовна і принципова опозиція ".

Зокрема, М. Томенко зазначив: "Ми готові підтримувати всіх активних діячів політичних партій, що увійшли в КОД або в мажоритарних округах, або за списком".

Водночас він додав, що "ті особи, які де-юре перебувають в опозиційних партіях, а де-факто працюють із владою, звісно, не будуть представлені в нашому списку"

. Микола Томенко зазначив, що сьогодні було б неправильно й аморально говорити про підтримку опозицією кандидатури Віктора Ющенка, який де-факто працює в команді Віктора Януковича.

Як приклад, Томенко навів лист трьох президентів України до нинішнього глави держави Віктора Януковича. Так, на його думку, стилістика цього звернення, м'яко кажучи, не відповідає підходу опозиції до оцінки діяльності Президента Януковича.

Нагадаємо, два тижні тому партія "Наша Україна" приєдналася до угоди КОД, згідно з якою партії-члени комітету об'єднують свої дії, погоджують кандидатів до єдиного списку опозиції і своїх представників у мажоритарні округи.

Також нагадаємо, раніше В. Ющенко заявляв, що не піде на парламентські вибори по мажоритарному округу, оскільки, на його думку, це найслабша позиція

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram