ГоловнаПолітика

Прокурор визнав, що Тимошенко силою вивозили в лікарню

Тимошенко заявила, що її били по животу і викручували руки.

Прокурор визнав, що Тимошенко силою вивозили в лікарню

Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що під час перевезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з Качанівської колонії в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" до неї було застосовано фізичну дію.

Про це він сказав під час брифінгу.

За його словами, Тимошенко дала згоду на перевезення, зібралася й одяглася, а потім сіла на ліжко і заявила, що нікуди не поїде.

За інформацією прокурора, співробітники колонії декілька годин переконували Тимошенко поїхати в лікарню, після чого їй роз'яснили норму закону, яка передбачає можливість застосування фізичного впливу до засудженого, який чинить непокору законним вимогам працівників пенітенціарної установи.

Потім Тимошенко перенесли в машину на руках.

"Узяли на руки і перенесли в машину. Це і було зроблено", - сказав Тюрін.

Водночас він зазначив, що в

заяві Юлія Тимошенко зазначила, що три співробітники колонії, імена двох з яких вона знала, викручували їй руки і били по животу.

Тюрін зазначив, що під час перевірки цих працівників допитали.

"Вони засвідчили, що діяли в рамках законодавства і жодних дій, які вона описала - те, що били в живіт, викручували руки, - не було", - сказав Тюрін.

За його словами, вранці 24 квітня Тимошенко запропонували пройти огляд у судмедексперта, щоб підтвердити наявність у неї травм від фізичного впливу, зазначеного в заяві, проте вона відмовилася.

Нагадаємо, увечері 20 квітня Державна пенітенціарна служба доправила Тимошенко з Качанівської колонії в ЦКЛ "Укрзалізниці", а потім 21 квітня відправила назад, оскільки екс-прем'єр відмовилася від лікування в ЦКЛ.

Прокуратура Харківської області провела перевірку заяви Юлії Тимошенко і відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом застосування до неї фізичної сили під час перевезення з колонії в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram