ГоловнаПолітика

ПР: влада зробила для Тимошенко усе, що могла

Політик переконує, що до екс-прем'єра поставилися з розумінням.

ПР: влада зробила для Тимошенко усе, що могла
Фото: censor.net.ua

Стосовно засудженої, колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко влада поводиться гідно й толерантно.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов, повідомляє прес-служба ПР.

"Влада зробила все, що могла. Було зроблено все і для того, аби виконати рекомендації, зокрема, Парламентської асамблеї Ради Європи, Європарламенту. Влада поставилася з розумінням до її стану. Влада продемонструвала цивілізовану поведінку", - підкреслив він.

Депутат також зазначив, що у разі, якщо Тимошенко справді хвора, він бажає їй одужання, але водночас, за його словами, поведінка Тимошенко дає підстави вважати, що вона намагається затягнути розгляд ще однієї кримінальної справи.

"Розгляд другої кримінальної справи, яка безпосередньо пов'язана з криміналом. Не з якимись загальнодержавними справами, а з криміналом - несплатою податків", - сказав Зубанов.

На думку депутата, і сама Тимошенко, і її захист бояться розгляду справи щодо "Єдиних Енергетичних систем", адже їм немає чим покривати.

"Усі це знають, і суспільство це знає. Тому це виглядає як спроба затягти розгляд справи", - вважає парламентар.

На думку депутата, у цій ситуації єдине зауваження з боку міжнародної спільноти може стосуватися недосконалості існуючого в Україні законодавства, але ці питання поступово виправляються, і багато залежить від рішень, які ухвалює Верховна Рада.

Зокрема, політик зазначив, що більшість зауважень, які лунають з Заходу - це окремі зауваження окремих політиків, які не знають усі нюанси справи Тимошенко, а не офіційна позиція.

Нагадаємо, 20 квітня Тимошенко доставили з Качанівської колонії, де вона відбуває семирічний термін, до ЦКЛ "Укрзалізниці" Харкова, але вже 22 квітня екс-прем'єра повернули назад до колонії. В МОЗ це пояснили тим, що Тимошенко відмовилась лікуватися в ЦКЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram