ГоловнаПолітика

Луценко передумав просити про усунення прокурорів

"Де ще ми знайдемо таких тупих?"

Луценко передумав просити про усунення прокурорів
Фото: Макс Левин

Суддя Ганна Медушевська не задовольнила повторної заяви екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про усунення головуючої судді і колегіальний розгляд справи.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Луценко заперечив, що просити про колегіальний розгляд - це його право, і "не вам мене його позбавляти". При цьому він додав, що рішення, які ухвалює Медушевська в дорадчій кімнаті, позбавляють сенсу подальше подання клопотань.

"Я хотів клопотати про усунення прокурорів, але потім подумав, де ще ми знайдемо таких тупих", - сказав він. Суддя попросила підсудного контролювати висловлювання.

"Я контролюю, я направду вважаю, що вони тупі. І слово "тупий" - не нецензурне, учні з п'ятого класу вивчають тупі кути. Я справді хотів заявити відхилення прокурорів, але не робитиму цього. До того ж, козячі міни, які зараз корчить прокурор Лобанов, дуже прикрашають суд і додають йому грайливого весняного настрою ", - сказав Луценко.

Після цього адвокат Луценка Олексій Баганець попросив суд закрити кримінальну справу проти свого підзахисного.

"Прошу вас кримінальну справу за обвинуваченням Луценка закрити у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. І, на мою думку, тут немає навіть події злочину", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 23 квітня, Печерський районний суд м. Києва взявся розглядати кримінальну справу по суті проти колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Підсудному Луценкові разом із підсудними Володимиром Тарасенком та Олегом Павленовим інкримінують організацію незаконного стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента України Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram