ГоловнаПолітика

Іващенка посадили через б'ютівця, - Гриценко

Депутатові дали шанс покаятися.

Іващенка посадили через б'ютівця, - Гриценко
Фото: 24online.zp.ua

Анатолій Гриценко, нардеп від НУ-НС, колишній міністр оборони, заявляє, що в порушенні кримінальної справи проти екс-першого заступника оборони Валерія Іващенка винуватий член БЮТБ, один із міністрів тіньового Кабміну.

Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Гриценка, 2010 року СБУ доповіла Президентові Віктору Януковичу, що Іващенко не тільки підписав документи про санацію Феодосійського судноремонтного заводу, а й нібито отримав за це хабар в один мільйон доларів, після чого Янукович наказав "посадити хабарника".

"Жодного хабара не знайшли. Ні слова про нього не було в суді, ні єдиного документа. Але зізнатися у брехні або в помилці перед Януковичем злякалися, промовчали. Тому Іващенко і змушений був сидіти так довго в СІЗО", - розповів Гриценко.

Тим часом, за його словами, справжнім винуватцем цієї ситуації є депутат від "БЮТ-Батьківщина".

"Кажу про це вперше: мені відоме прізвище людини, яка несе особисту відповідальність за те, що Іващенка посадили у в'язницю. Навмисне не буду його називати, скажу лише, що це народний депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина", до того ж - міністр опозиційного уряду", - запевнив він.

За словами Гриценка, цей депутат переконав Іващенка підписати санацію Феодосійського судноремонтного заводу.

"Знаю точно, що Іващенко не хотів ухвалювати рішення про санацію заводу. На момент ухвалення фатального для нього рішення Іващенко проводив нараду з керівниками департаментів Міноборони, але в кабінеті міністра оборони був і той самий депутат. Підлеглі Іващенка відмовилися візувати документ про санацію заводу. Але депутат дуже наполягав, умовляв, і, врешті-решт, Іващенко підпис поставив. Депутат забрав документи і сам повіз їх на завод. Слідчим прокуратури все це відомо", - повідомив він.

Гриценко також додав, що поки не називає імені винуватця, даючи йому шанс покаятися.

"Даю йому шанс. Якщо має залишки совісті, нехай сам себе назве і покається в тому, що через нього Іващенко сидить за ґратами. Лідерам "Батьківщини" я назвав його прізвище. Попередив Юлію Тимошенко й Олександра Турчинова: якщо ми домовимося про формування єдиного списку опозиції, якщо лідери партій матимуть право вето, то я особисто викреслю його прізвище зі списку. Тоді й назву - якщо цього раніше не зробить він сам. Повторюся, чистота лав сьогодні важлива як ніколи", - резюмував екс-міністр.

Як повідомляли, 12 квітня суд засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі. Майже два з них він уже відсидів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram