ГоловнаПолітика

Янукович узявся за формулювання завдань національної безпеки

Президент хоче цілісної системи офіційних поглядів.

Янукович узявся за формулювання завдань національної безпеки
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості ухвалення Стратегії національної безпеки та Військової доктрини, а також розгляду Концепції реформування ЗСУ.

Про це він заявив на засіданні нещодавно створеного указом голови держави Комітету з реформування та розвитку Збройних сил і оборонно-промислового комплексу, повідомляє прес-служба Президента.

Відкриваючи засідання, Президент зазначив, що діяльність комітету починається з обговорення трьох стратегічних документів, які будуть визначати пріоритети і напрямки української політики національної безпеки в сучасному світі.

"Вони є базою для розробки пакета програмних документів, які визначатимуть політику національної безпеки України в мінливому світі, майбутнє Збройних сил, інших органів сектору безпеки", - сказав глава держави.

"Фактично йдеться про розгляд із подальшим ухваленням цілісної системи офіційних поглядів на сучасні особливості міжнародної ситуації, місце України у світі та в нашому регіоні, ключові національні інтереси, актуальні загрози безпеці, а також основні напрямки та завдання державної політики національної безпеки", - сказав Янукович.

"Ми повинні окреслити загальні рамки, в яких буде реалізовуватися українська політика національної безпеки найближчими роками", - підкреслив Президент.

Концепція реформування ЗСУ - один із документів, які розглянув комітет, - повинна, переконаний Янукович, відповісти на всі актуальні питання сучасної армії.

Він додав, що зараз проект цього документа потребує доопрацювання.

Водночас керівник держави відзначив бажання розробників Концепції зробити рішучі кроки для відновлення боєздатності ЗСУ та створення підґрунтя для їхнього подальшого розвитку за умов жорстких ресурсних обмежень.

"Першочергове завдання - розвиток органів сектору безпеки, які досі не повною мірою відповідають завданням захисту національних інтересів... Сьогодні ми повинні відповісти на питання про основні параметри, що визначають майбутнє наших Збройних сил. Ми повинні нарешті визначитися, які армія і флот нам потрібні", - наголосив Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram