ГоловнаПолітика

Німеччина не визнає процесів над опозицією, - омбудсмен

Уповноважений з прав людини вимагає натиснути на владу.

Німеччина не визнає процесів над опозицією, - омбудсмен
Фото: newsbalt.ru

Омбудсмен Німеччини Маркус Ленінґ вважає, що слід посилити тиск на українську владу через політично мотивовані судові процеси, які зараз проводять в Україні.

Про це Ленінґ сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Загальна картина цілком очевидна: усе це політично мотивовані процеси, мета яких - покарати членів колишнього уряду й усунути з поля політичних конкурентів перед парламентськими виборами в жовтні цього року", - підкреслив він.

"Для мене ці процеси не мають жодного значення, оскільки низка попередніх уже засвідчили, що це нечесне судочинство і обвинувачені не мали жодної змоги належно захищати

себе. Німецька сторона не визнає цих процесів. Тому я закликаю уряд України негайно звільнити всіх цих людей", - заявив уповноважений з прав людини федерального уряду Німеччини.

Ленінґ переконаний, що всі політичні в'язні в Україні потребують кваліфікованої медичної допомоги, але не отримують її. Щодо перспектив лікування

екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Німеччині уповноважений сказав, що німецький уряд не веде переговорів із цього питання, тому що "Німеччина - вільна країна. Хто хоче приїхати до нас на лікування - ласкаво просимо! Це не предмет перемовин, а самі собою зрозумілі речі: хто хворий і хоче приїхати у ФРН на лікування, має право зробити це, і його тут тільки вітатимуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram