ГоловнаПолітика

Мороз має намір скласти повноваження лідера СПУ

Політик має намір продемонструвати свою ретельність.

Мороз має намір скласти повноваження лідера СПУ
Фото: www.segodnya.ua

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз має намір оголосити про свою відставку делегатам квітневого партійного з'їзду, який відбудеться в суботу, 28 квітня.

Про це Мороз повідомив видання

"КоммерсантЪ-Украина".

Мороз також повідомив, що він збирається балотуватися у Верховну Раду в мажоритарному окрузі, а партійний список має очолити інша людина. Найбільше шансів стати головою СПУ має нинішній очільник виборчого штабу партії Петро Устенко.

Заяву про відставку Мороз підписав на початку тижня, але наразі не зареєстрував її в секретаріаті партії. "Олександр Мороз останнім часом багато хворів, значну частину часу він провів у клінічній лікарні "Феофанія", не виключено, що він іде через погіршення здоров'я", - сказав співрозмовник видання.

У розмові з "КоммерсантЪ-Украина" Олександр Мороз не заперечив можливості своєї відставки, але говорити відверто про це не захотів.

"Партія ухвалила рішення про те, що колишні народні депутати йтимуть до Верховної Ради тільки від мажоритарних округів, тому я повинен сам продемонструвати таку саму ретельність і йти від округу", - заявив він, уточнивши, що не зможе очолити виборчий список Соцпартії.

За словами Мороза, на час підготовки до виборів СПУ "необхідно максимально сконцентрувати функції людей, відповідальних за проведення виборчої кампанії".

"Думаю, що з'їзд визначиться, він ухвалить оптимальне рішення, як мені йти від округу і як при цьому мобілізувати партію. Коли в мене запитують про лідерство, про те, що я відмовляюся... Можна розглядати будь-які варіанти, окрім одного - зречень жодних не буде", - сказав Олександр Мороз.

Як відомо, Мороз керує СПУ протягом майже всього її існування - 20 років. Посадою голови він поступився тільки раз - 2010 р., за рекомендацією Олександра Мороза, лідером партії обрали тодішнього міністра економіки Василя Цушка. Зміні лідера політичної сили передувала її поразка на позачергових парламентських виборах 2007 р. - тоді партія вперше за свою історію не пройшла до Верховної Ради. У серпні 2011 року Мороз за підтримки Цушка вирішив повернутися до керівництва партією, проте це виявилося непросто. Свого головного конкурента - першого секретаря політради Миколу Рудьковського - він переміг з перевагою лише в 15 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram