ГоловнаПолітика

Безсмертний: Україна може повторити досвід Білорусі

Сенс проведення парламентських виборів без Тимошенко і Луценка втрачено

Безсмертний: Україна може повторити досвід Білорусі
Фото: telegraf.by

Україна може повторити досвід Білорусі, коли вибори стануть безглуздям, тому що опоненти влади - у в'язниці.

Про це заявив екс-посол України в Білорусі

Роман Безсмертний в інтерв'ю виданню "Дело".

"Досвід Білорусі свідчить: може статися

так, що вибори будуть не потрібні, коли за ґратами перебувають лідери опозиції. Іншими словами, сенс проведення парламентських виборів без Тимошенко і Луценка втрачено", - заявив Безсмертний.

"Адже якщо "настоящих буйных мало – вот и нету вожаков". А наявність якихось нових осіб у сесійній залі, із цієї сакраментальної фрази Висоцького, нічого не змінює. Адже ватажки і нові обличчя - це велика різниця", - додав він.

Тому, за словами політика, перша серйозна помилка опозиції - смиренне ставлення до арештів Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

"До арештів почало звикати й суспільство. Цивілізований світ не сприйме парламентських виборів в Україні без участі в них Тимошенко і Луценка. Їхнє звільнення повинне бути ультимативною вимогою опозиції на виборах-2012", - вважає Безсмертний.

"Безумовно, вирішення цієї проблеми є багатогранним. Тут потрібно було дуже серйозно працювати із суспільством, з Конституційним Судом, оскільки цей суд може трактувати, чи скоїли Тимошенко та Луценко навмисні і тяжкі злочини, чи ні", - додав він.

Нагадаємо, Юлію Тимошенко засуджено до семи років позбавлення волі, Юрія Луценка - до чотирьох років із конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram