ГоловнаПолітика

Клюєв: проти корупції потрібно діяти жорстко

Андрій Клюєв, секретар Ради національної безпеки й оборони, хоче посилити покарання за корупційні злочини.

Клюєв: проти корупції потрібно діяти жорстко
Фото: Макс Левин

Про це повідомляє прес-служба секретаря РНБО.

"Необхідно посилити покарання за корупційні злочини. Саме такі рекомендації дають Україні європейські експерти, і це вже передбачено антикорупційною стратегією", - цитує прес-служба А. Клюєва.

На його думку, в боротьбі з корупцією треба діяти жорстко та рішуче.

Секретар РНБО зазначив, що необхідно прискорити проведення реформ правоохоронних органів, оскільки, викоренивши корупцію в їх рядах, можна очікувати значних результатів у боротьбі з корупцією в усій влади.

"Лише 2011 року внаслідок розслідування більш ніж двох тисяч справ до кримінальної відповідальності притягнуто 999 чиновників. Думаю, це тільки початок. Але справа не в кількості кримінальних справ, а в їх якості та доведенні до адекватного покарання", - додав А. Клюєв.

Крім того, секретар РНБО наголосив, що для забезпечення адекватного покарання корупціонерів необхідно продовжувати впровадження судово-правової реформи, яка сприятиме створенню незалежної та ефективної судової системи.

На його думку, важливо дотримуватися принципу, що всі повинні відповідати перед законом, незалежно від рангів, колишніх заслуг чи партійної приналежності.

Нагадаємо, раніше Андрій Клюєв зазначав, що у влади є політична воля для системної боротьби з корупцією.

У жовтні 2011 року Президент Віктор Янукович затвердив Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram