ГоловнаПолітика

Москаль: Сумську область контролює "злодій у законі"

Народний депутат від НУНС Геннадій Москаль заявив, що кілька областей України цілком контрольовані кримінальними угрупованнями.

Москаль: Сумську область контролює "злодій у законі"
Фото: newzz.in.ua

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У Сумах злодій у законі на прізвисько Лєра фактично через своїх підлеглих контролює всю область: губернатора, мера, голів районних державних адміністрацій. Слухайте, такого не було за 20 років незалежності України", - зазначив Москаль.

За його словами, організованій злочинності та кримінальним авторитетам зараз живеться "набагато легше", ніж за президентства Леоніда Кучми і Віктора Ющенка.

"Сьогодні для них - повний рай і повна свобода. Деякі області сьогодні повністю контрольовані кримінальними авторитетами, кримінальними угрупованнями. І це не тільки я кажу", - зазначив Москаль.

За його інформацією, кримінальні авторитети контролюють територію через губернаторів, мерів міст, голів райдержадміністрацій.

"Координують, керують ними і, скажімо так, наставляють на шлях істинний кримінальні авторитети", - стверджує Москаль.

"Це визнав сам Президент, коли після поїздки в Запоріжжя доручив розібратися з кримінальною ситуацією, тому що група кримінальних авторитетів захопила там владу. Таке в Миколаєві, в багатьох інших областях", - сказав депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram