ГоловнаПолітика

Донька Тимошенко розкритикувала перед німцями новий КПК

Донька екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія заявляє, що новий Кримінально-процесуальний кодекс України не залишає громадянам можливості реалізувати своє право на захист.

Донька Тимошенко розкритикувала перед німцями новий КПК
архивное фото
Фото: byut.com.ua

"Тепер, після реформи КПК, у людей не залишиться жодної можливості захищати свої права", - заявила Євгенія Тимошенко сьогодні під час вітальної промови на 40-й щорічній конференції Міжнародного товариства за права людини, яка проходить у в'язниці-меморіалі Коттбус у Німеччині, повідомляє сайт Тимошенко.

Євгенія Тимошенко вважає, що низка нових положень Кримінально-процесуального кодексу суперечить Конституції України. "Потрібна об'єктивна міжнародна оцінка цієї псевдореформи, яка позбавляє українців права на свій захист і захист своєї родини від державної каральної системи", - підкреслила вона.

"Якщо нова редакція КПК набуде чинності, мене позбавлять права на побачення зі своєю мамою, хоча я сподіваюся, що вона на той час вийде на волю. Але за ґратами залишаться люди, які безвинно засуджені й не можуть дозволити собі найняти адвокатів", - пояснила Євгенія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram