ГоловнаПолітика

Чечетов порівняв святкування Великодня з масовим психозом

Нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов не ходить до церкви і не дотримується посту.

Чечетов порівняв святкування Великодня з масовим психозом
Фото: Макс Левин

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Я ніколи не піддаюся масовому психозу. Коли у нас був Радянський Союз, усі були атеїстами. Потім раптом розвалився Радянський Союз, і люди почали дивитися кіно. Єльцин Борис Миколайович любив теніс, і всі почали хапати ракетки. Деякі навіть не знали, за який край ці ракетки тримати. Уся Росія з ракетками бігала. Потім усі стали віруючими, усі пішли до церкви. Деякі навіть не знали, якою рукою і як молитися. Тобто кон'юнктурники. Потім раптом усі почали постити. Тому я ніколи масовому психозу

не піддаюся", - зазначив нардеп.

Водночас Чечетов зізнався, що дуже шанує віруючих людей.

"

Якщо людина у щось вірить, значить, у цієї людини є глибокий духовний зміст. Нехай я і не поділяю цієї віри. Якщо в людини немає віри і вона ні в що не вірить, це пуста людина. А якщо людина вірить, можна з нею не погоджуватися, але я все одно поважаю людей релігійних. Один вірить в ідеологію якусь, інший вірить в релігію. Добре, коли люди вірять в добро. Це найголовніше", - наголосив він.

"Я не ходжу до церкви, я не пощу. Хоча дружина моя ходить до церкви, з подругами. Вона не є глибоко віруючою, але вона ходить", - зазначив Чечетов.

Поза тим, "регіонал" наголосив, що святкувати таки буде.

"

Будуть у нас і крашанки, і паска буде, і на вулиці погуляємо, походимо. Але я ще раз повторюю, в такий глибокий масовий психоз на кон'юнктурній основі я не входжу. Я не люблю кон'юнктурників, тому що половина тих, хто сьогодні ходять у церкву і постять, - це кон'юнктурники", - ще раз наголосив політик.

"Пам'ятаєте, як

Юлія Володимирівна пішла по всіх церквах і за собою ще десять телекамер потягнула? Навіщо? Це святе, ніхто не повинен бути. Щоб усі канали показали, що вона по всіх церквах походила. Це ж оскверненням святинь називається. Якщо людина віруюча, вона дійсно вірить, і я поважаю таких. Але подивіться, половина "Батьківщини" - кон'юнктурники", - додав Чечетов.

Окрім того, нардеп зізнався, що бажання висповідатися ніколи не мав.

"Тому що я все життя намагався робити людям добро. Сповідують зазвичай тих людей, хто робив зло людям, ворожнечу сіяв, капості і так далі", - підкреслив він.

Нагадаємо, перед цим

Чечетов назвав собак останніми ангелами на Землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram