ГоловнаПолітика

Платіні стурбований цінами в українських готелях

Президент УЄФА Мішель Платіні занепокоєний високим рівнем цін у готелях України напередодні Євро-2012.

Платіні стурбований цінами в українських готелях
Фото: Макс Левин

"Ми трохи хвилюємося з приводу підвищення цін в українських готелях, але є влада, яка, я думаю, зможе врегулювати це питання", - сказав Платіні під час брифінгу на стадіоні "Арена-Львів" у четвер.

За його словами, до нього звертаються французькі журналісти і кажуть, що в Україні надто високі ціни в готелях, які відлякують їх.

Водночас віце-прем'єр України Борис Колесніков зазначив, що журналісти могли б так само наполегливо поцікавитися у власників готелів, чому напередодні Євро-2012 ціни зросли в кілька разів, і порадив провести журналістське розслідування

із цього приводу.

Окрім того, Платіні наголосив, що під час наради наглядової ради в четвер в УЄФА обговорювали ті деталі, які ще слід доопрацювати, готуючись до Євро-2012.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович доручив Колеснікову та міністру економічного розвитку і торгівлі Петрові Порошенку

вжити заходи для приведення цін на готельні послуги до економічно обґрунтованого рівня. За інформацією Всеукраїнської спілки громадських організацій "Рада з питань туризму і курортів", готелі на період Євро-2012 завищують ціни в 10-12 разів порівняно зі звичайними.

Наприклад, свого часу система бронювання booking.com пропонувала 25 місць для розміщення в Києві на період з 15 по 16 червня 2012 року (на 15 червня заплановано матч). Наприклад, проживання в кемпінгу на Трухановому острові у двомісному наметі обійдеться в EUR73,37, проживання в стандартному двомісному номері в готелі "Братислава" (Дніпровський район) - EUR134,17, проживання в хостелі D'Lux Kiev Hostel, розташованому за п'ять хвилин пішо від Львівської площі та Софії Київської, обійдеться в EUR104,82 на людину у восьмимісній кімнаті.

Окрім того, згідно з офіційним сайтом мережі готелів Ibis, проживання в Києві в Ibis з 14 по 15 червня (1,64 км від центру міста) в стандартному двомісному номері обійдеться в EUR280, тоді як варшавський Ibis з 15 по 16 червня (16 червня - матч, 2,83 км від центру) на цей період пропонує спеціальну вартість до Євро-2012 в розмірі EUR52,74, тоді як звичайна - EUR115,36.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram