ГоловнаПолітика

Януковича у Львові зустрічатимуть пікетами

12 квітня у Львовіопозиція зустріне Президента України Віктора Януковича акцією протесту під гаслом "Очистимо Україну від брудного режиму".

Януковича у Львові зустрічатимуть пікетами

Про це повідомив депутат Львівської облрад Андрій Корнат.

Участь в акції візьмуть представники опозиційних сил, які увійшли до

Комітету опору диктатурі, зокрема, партій "Фронт Змін", ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", партій УРП, "За Україну!", "Наша Україна", "УДАР" і "Громадянська позиція".

"О 10.00 учасники акції зберуться у центрі міста - на площі біля пам'ятника Шевченкові під гаслами: "Ні - репресіям представників опозиції у Львівській області!", "Ні - урядовим реформам, спрямованим на бездоріжжя, безробіття і зубожіння", "Геть нелегітимного губернатора Костюка!", - сказав Корнат.

Далі учасники акції мають намір пройти до палацу Потоцьких, де попередньо запланована зустріч Президента з представниками львівської інтелігенції. Опозиціонери оприлюднять звернення львівського КОД до представників інтелігенції Львівської області з проханням бойкотувати

зустріч із Януковичем.

"За даними офіційних джерел, на "добровільну" зустріч із Президентом запросили героїв України й інших представників. Ось ми і звернемося до них, щоб вони бойкотували цю так звану "добровільну" зустріч", - зазначив Корнат.

Своєю чергою депутат

Львівської облради Олесь Старовойт, який також брав участь у засіданні КОД, повідомив, що програму перебування Президента України 12 квітня у Львові "тримають у таємниці", тому або проводитимуть біля палацу Потоцьких акцію зі зверненням до львівської інтелігенції, "або діятимуть за ситуацією".

У прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода" повідомили, що "міський голова Львова Андрій Садовий через суд домагатиметься заборони акції КОД у день приїзду Президента Віктора Януковича". За його словами, "про це сказали заступникові голови ЛОО ВО "Свобода" Віталію Горбатенку у виконкомі міськради, коли він прийшов реєструвати заявку на проведення акції".

Нагадаємо, завтра, 12 квітня, Президент України відкриє новий термінал міжнародного аеропорту "Львів", а також зустрінеться з президентом УЄФА Мішелем Платіні під час робочої поїздки до Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram