ГоловнаПолітика

Власенко - про нібито згоду Тимошенко лікуватися: позиція екс-прем'єра не змінювалася

Захисник Сергій Власенко заявив, що позицію Юлії Тимошенко щодо її лікування оприлюднено і вона не змінювалася.

Власенко - про нібито згоду Тимошенко лікуватися: позиція екс-прем'єра не змінювалася
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Про це він заявив, коментуючи заяву Генпрокуратури про те, що Тимошенко нібито попередньо погодилася у вівторок переїхати до шпиталю "Укрзалізниці" на лікування.

"По-перше, лікування повинно відбуватися згідно з протоколом, який визначили німецькі лікарі, котрі зауважили, що Юлії Тимошенко необхідне негайне багатопрофільне лікування в стаціонарі спеціалізованої лікарні поза пенітенціарної службою. Оскільки лікарня «Укрзалізниці» не є спеціалізованою установою, ми звернулися до німецьких лікарів з проханням надати висновок, чи зможе ця лікарня забезпечити виконання всіх рекомендацій німецьких лікарів. Остаточне рішення Юлія Володимирівна ухвалить після висновку зарубіжних лікарів", - нагадав він позицію Тимошенко.

"По-друге, Юлія Тимошенко наполягає на тому, щоб її лікували незалежні лікарі. До чиновників у білих халатах, які виконували рекомендації Банкової і півроку вводили в оману громадськість щодо стану здоров'я Юлії Тимошенко, немає довіри", - заявив захисник.

Власенко нагадав, що коли німецькі лікарі обстежили Юлію Тимошенко, чиновники МОЗ змушені були визнати, що екс-прем'єр потребує лікування в стаціонарі.

"Треба припинити цю мильну оперу режиму зі створення спеціалізованих палат і виставок медичного обладнання, а нарешті почати лікування Юлії Володимирівни і виконати

рішення Європейського суду з прав людини", - зазначив Власенко.

Захисник також здивований, що заяви про лікування робить ГПУ, а не пенітенціарна служба або Міністерство охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram