ГоловнаСуспільствоЖиття

У Ахметова кажуть, що знесли споруди 1978 року забудови

Компанія ЕСТА, що належить до бізнес-імперії Ріната Ахметова, заявляє, що під час підготовчих робіт на майданчику Андріївського узвозу не постраждала жодна пам'ятка архітектури.

У Ахметова кажуть, що знесли споруди 1978 року забудови
Фото: lb.ua

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"У процесі підготовчих робіт на майданчику Андріївського узвозу не постраждала жодна пам'ятка архітектури, зокрема, будівля по вул. Андріївський узвіз, 10-а. Офіційні дані з бюро технічної інвентаризації (БТІ) та реєстру культурної спадщини Київради підтверджують це", - сказано в ньому.

"На майданчику Андріївського узвозу підлягають реконструкції об'єкти, що не мають історичної цінності. Зокрема, це будинок 70-х років забудови в аварійному стані на розі вул. Андріївський узвіз та вул. Фролівської. Зважаючи на потребу збереження історичної частини міста Києва, ЕСТА Холдинг реконструює цей об'єкт так, аби зберегти атмосферу Андріївського узвозу", - заявила компанія.

Зазначають, що підготовчі роботи на майданчику Андріївського узвозу санкціонувала влада міста Києва і ведуть їх чітко за планом, відповідно до проектної документації й у рамках затвердженого землевідведення.

"Паралельно ЕСТА Холдинг продовжує переговори з київською владою про перегляд проекту будівництва бізнес-центру. Наша пропозиція полягає в

будівництві арт-простору, що стане логічним продовженням Андріївського узвозу. Запрошуємо сторони, не байдужі до майбутнього Андріївського узвозу, взяти участь у розробці цього проекту. Будівельні роботи будуть розпочаті після громадських слухань і публічного затвердження проекту арт-простору на Андріївському узвозі, що врахує інтереси всіх зацікавлених", - сказано в повідомленні компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram