ГоловнаПолітика

ПР: зміни бюджету дозволять підвищити пенсії на 103 гривні

Проект змін до державного бюджету на 2012 рік передбачає, зокрема, підвищення на 103 гривні виплат громадянам, які вийшли на пенсію до 2008 року.

ПР: зміни бюджету дозволять підвищити пенсії на 103 гривні
Александр Стоян
Фото: qirimtatar.org

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олександр Стоян, повідомляє прес-служба ПР.

«Особливо хочу звернути увагу наших пенсіонерів: значно будуть підвищені пенсії. На те, щоб розв'язати пенсійні проблеми, передбачено 7,7 млрд гривень. Нагадаю, що Президент сказав, що люди, які вийшли на пенсію до 2008 року, одержують значно меншу пенсію, ніж ті, які вийшли на пенсію зараз. Чому? Тому що середня зарплата в 2008 році була значно меншою. Щоб осучаснити пенсії, передбачено, що люди, які вийшли на пенсію до 2008 року, одержать щомісяця на 103 гривні більше. Це, безумовно, значні доплати», - заявив депутат.

Політик також нагадав, що з 1 квітня були підвищені мінімальні зарплати, мінімальні пенсії, доплати інвалідам, виплати при народженні дітей та інші соціальні стандарти.

«І до кінця року ще тричі будуть переглядатися ці виплати», - сказав він.

Стоян також додав, що з 1 червня почнуться виплати тисячі гривень за знецінені заощадження Ощадбанку СРСР.

Парламентарій відзначив, що в проекті змін у державний бюджет показані джерела наповнення скарбниці для виконання соціальних програм.

«Тому є можливість переглянути закон про бюджет і спрямувати на виконання соціальних ініціатив не менше 18 мільярдів гривень», - сказав Стоян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram