ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Горячие точки Киева

У Ахметова передумали будувати на Андріївському офісний центр

Компанія ЕСТА Холдинг вирішила замість офісного центру будувати на Андріївському громадський арт-центр.

У Ахметова передумали будувати на Андріївському офісний центр
Фото: kharkov.ua

Про це йдеться у заяві Компанії ЕСТА Холдинг.

Подаємо повний текст цього документа:

"Протягом кількох останніх років Компанія ЕСТА Холдинг відкрито заявляла про свої плани будівництва на вулиці Фролівській нового проекту. Цей проект мав бути розташований на території колишньої фабрики "Юність" за адресами: вул. Фролівська, 9-11 і Боричів Тік, 35. І не має жодного стосунку до будівлі за адресою Андріївський узвіз, 10-а. Ми придбали цю територію у французьких інвесторів разом з необхідною проектною документацією.

Ми добре розуміємо всю важливість духу Андріївського узвозу і відповідальність будь-якої компанії, що розробляє проект на території, що безпосередньо примикає до Андріївського узвозу. Тому, незважаючи на гучні імена архітекторів і підтримку проекту в професійному середовищі, ми ще на стадії проектування розпочали діалог не тільки з владою міста, а й з громадськими організаціями й активістами. Саме тому ми прийняли для себе принципове рішення до завершення такого діалогу не починати зведення будівлі, обмежившись виключно проведенням демонтажних робіт.

Хочемо особливо наголосити, що всі демонтажні роботи проводяться на підставі отриманих від київської влади дозволів і жодним чином не зачіпають розташованих на території фабрики "Юність" історичних споруд 1850 року забудови, розташованих за адресою: Боричів Тік, 35. Усі демонтовані будівлі були споруджені у 80-х роках XX століття, причому частина з них перебувала в аварійному стані.

Ми дуже шануємо думку киян. Тому отримавши в процесі діалогу з громадськими організаціями й активістами негативну реакцію на будівництво торговельно-офісного центру на Фролівській, ми ще місяць тому звернулися в КМДА з ініціативою перепрофілювати проект під будівництво некомерційного малоповерхового арт-простору, узгодженого з місцевими громадами і творчими організаціями, що повністю зберігає дух Андріївського узвозу. Крім цього, ми попросили Київську адміністрацію допомогти нам підібрати інший майданчик у місті для будівництва сучасного торговельно-офісного центру.

Ми хотіли публічно повідомити про свої ініціативи наприкінці квітня цього року, попередньо погодивши всі деталі з КМДА та київською громадськістю. Проте вже сьогодні ми готові проінформувати київську громадськість про те, що:

1. Ми прийняли принципове рішення відмовитися від будівництва торговельно-офісного центру на вулиці Фролівській.

2. Замість торговельно-офісного центру ми запропонували міській владі збудувати на території колишньої фабрики "Юність" малоповерховий арт-простір, що повністю зберігає дух Андріївського узвозу.

3. Ми готові протягом найближчого місяця винести проект організації такого арт-простору на всестороннє громадське обговорення.

4. Після завершення будівництва ми готові передати цей арт-простір в управління міським громадським і творчим організаціям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram