ГоловнаПолітика

Москаль: кілер Щербаня - громадянин РФ

"Засуджений за вбивство Щербаня Болотських є громадянином Росії. Там його вважають зниклим безвісти на підставі заяви його дружини", - заявив нардеп Геннадій Москаль у коментарі для Gazeta.ua.

Москаль: кілер Щербаня - громадянин РФ
Фото: newzz.in.ua

"У Конституції РФ чітко записано, що її громадяни не підлягають видачі іншим державам за жодних обставин. Болотських викрали з території Росії працівники МВС України та нелегально доправили в нашу країну. Тобто Україна повинна була скерувати всі матеріали щодо нього в Росію, яка провела б власні розслідування і суд", - акцентував Москаль.

На його думку, зараз може постати питання про притягнення до відповідальності працівників органів, які викрадали та нелегально перевозили Вадима Болотських через державний кордон.

За словами Москаля, свого часу

щодо цієї справи існувала негласна домовленість між державами на найвищому рівні.

"Відновлення розслідування може спровокувати міжнародний скандал, оскільки це пов'язано з

і звинуваченням Тимошенко, а не з якимись бандитськими розбірками. Тобто справі надали політичний окрасу. Росія зараз здійме вереск, як це її громадянина викрали і засудили. Скаже, давайте його назад, ми самі будемо розбиратися", - зауважив перший заступник голови профільного комітету ВР.

На його думку, якщо справу почнуть переглядати у зв'язку з новими обставинами, то Болотських може опинитися на волі, а вся справа розвалиться.

"Сина Щербаня в цій ситуації просто використовують. Причетність Тимошенко до вбивства нардепа довести проблематично. Усе це закінчиться погано не для екс-прем'єра, а для нинішньої влади, оскільки зумовить погіршення відносин з Росією. Якщо вони доколупалися до нашого сиру, то з Болотських ще гірше: тут є пряме порушення Конституції РФ", - резюмував Москаль.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відновила слідство у справі про

вбивство політика і бізнесмена 90-х років Євгена Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram