ГоловнаПолітика

КС оприлюднить рішення про неможливість "подвійно" балотуватися в Раду

Конституційний суд України завтра, 10 квітня, оприлюднить рішення про можливість кандидатів у депутати балотуватися одночасно від мажоритарного округу і за партійним списком.

КС оприлюднить рішення про неможливість "подвійно" балотуватися в Раду
Фото: EPA/UPG

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КС.

Зокрема, автори подання порушили питання про конституційність положень частини 5 статті 52, абзацу 2 частини 10 статті 98, частини 3 статті 99 зазначеного закону.

Частина 5 статті 52 передбачає, що одну й ту саму особу можуть внести до виборчого списку кандидатів у депутати від партії та висувати лише в одному з одномандатних виборчих округів згідно з установленим партією порядком або згідно з порядком самовисування.

При цьому абзац 2 частини 10 статті 98 і частина 3 статті 99 закону передбачають: якщо під час установлення результатів виборів Центральна виборча комісія з'ясує, що особу обрано депутатом і за партійним списком у загальнодержавному окрузі, від мажоритарного округу, таку особу вважатимуть обраним депутатом від одномандатного округу.

Водночас, за інформацією джерел

LB.ua, це рішення вже прийняли. І завтра КС оголосить про неможливість балотуватися подвійно (від мажоритарного округу і за партійним списком).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram