ГоловнаПолітика

Мінкультури пояснило скандальне звільнення директора музею

Міністерство культури пояснило "поганими показниками" звільнення генерального директора Національного художнього музею України Анатолія Мельника, який заявив про крадіжку картин у Кабміні.

Мінкультури пояснило скандальне звільнення директора музею
Фото: dt.ua

Про це йдеться в повідомленні міністерства.

Зазначено, що міністр культури

Михайло Кулиняк 5 квітня 2012 року підписав наказ про звільнення Мельника "за згодою сторін".

"Таке рішення було прийняте після повторного вивчення ситуації, яка склалася в Національному художньому музеї. Екс-директором Анатолієм Мельником не було вжито заходів по виправленню недоліків, виявлених комісією Міністерства культури, яка у січні цього року заслуховувала звіти по фінансово-господарській діяльності установ, що знаходяться у сфері управління Мінкультури. Одне із зауважень комісії стосувалося того, що протягом останніх трьох років Музеєм не виконуються основні планові показники діяльності. Зокрема, у 2011 році план по кількості відвідувачів було виконано на 69.2%. Ці показники є найнижчими у Києві. На сьогоднішній день вони так і не змінилися", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Мінкультури пояснює, що після публікацій у ЗМІ та звернення громадян з приводу пошкодження ікон, які експонує Музей, у березні 2012 року обстежили 39 предметів групи зберігання "іконопис", а також вивчили умови їхнього зберігання та якість роботи з ущільнення вікон і дверей.

"Комісією було встановлено наявність численних порушень, що призвели до необхідності консерваційно-реставраційного втручання переважної частини експонатів групи "іконопис". До перевірки керівництвом музею не здійснювалося жодних дієвих заходів по усуненню вище наведених недоліків", - повідомляє відомство Кулиняка.

Мінкультури оголосило початок відбору (конкурсу) фахівців для визначення кандидатури на посаду генерального директора Національного художнього музею України.

Нагадаємо, перед цим Мельник заявив, що в стінах Кабінету Міністрів зникли чотири цінні картини, які належать Національному художньому музею України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram