>
Favbet
Favbet
ГоловнаБлогиБлог Евгения Швеца

Розвести бритіша на бабки

Мій товариш зараз навчається у Лондоні. Заразом спілкується з англійськими футбольними уболівальниками. У відповідь на моє простеньке запитання: “Привозиш фанів у Донецьк в червні?”, - він розповів про страхи і переживання тамтешніх вболівальників, пов'язані з неминучим приїздом до України.

Фото: sprayingtherays.blogspot.com

«У місцевих фанів доладна організація. Існує клуб англійський фанатів. Їхній представник уже був у Донецьку. Зустрічався з місцевою владою. Він потім прозвітував перед фанатами: що і скільки там коштує, як і куди добиратися, що можна подивитися.

Вони страшенно налякані нерозвинутістю транспортної інфраструктури, а також непомірними цінами на житло. Один хлопець розповідав, що ніч у готелі в Донецьку - 900 доларів. Коли він це робив - в залі стояв такий гул!!! Ну, і ще вони бояться, що пострадянські люди будуть розводити їх на бабло. Начувані про наших даїшників...

Тому вони тут підковані. До всього ставляться з підозрою. Ну, і помочі не потребують. Все, що їм потрібно: зручний і недорогий транспорт і місце для ночівлі.

А ще звітувач розповів таку історію:

"Я кажу місцевим чиновникам: ви розумієте, що у вас з'явилася змога показати місто? Не лякайте людей цінами! Вони потім повернуться. Привезуть своїх друзів. Вам же буде краще від постійного, а не однокразового туризму".

Він продовжив аргументами, які наводив раніше:

"Ось був чемпіонат в ПАР. Вони все зважили і зрозуміли, що спортивний захід — і справді інвестиція в майбутнє. Не потрібно думати одним днем".

На що йому наші чиновники відповіли: "У тому-то й проблема, що ми чудово знаємо: ніхто до Донецька не повернеться. Немає тут на що дивитися. Тому люди й хочуть заробити зараз".

Але в цілому англійці вірять, що все буде добре. Звітувач перелічив кілька країн, які теж не були готові до чемпіонатів, однак все доробили в останню хвилину — та ж Португалія.

І тому він впевнений, що так само буде й в Україні — зроблять в останню ніч.

Але щось їм не дуже сподобалася ідея з корейськими поїздами. Вони побоюються, що мало часу для запуску поїздів, та і наскільки вони будуть безпечними... Їх збираються запустити (як розповідав англієць) у травні.

Хочеться, щоб у нас люди трохи заметушилися, бо ми справді думаємо, що всі тільки і мріють про те, як потрапити до України. Насправді, Україна пов'язана у них зі страхом».

До старту Євро-2012 залишилося менше двох місяців...

Евгений Швец Евгений Швец , Журналист, спортивный обозреватель Lb.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram