ГоловнаПолітика

Адам Михник - Луценко: "Ты выйдешь с поднятой головой"

Основатель и главный редактор “Gazety Wyborczej” Адам Михник, один из самых авторитетных общественных деятелей Польши обратился с открытым письмом к Юрию Луценко, приговоренному к 4 годам лишения свободы.

Адам Михник - Луценко: "Ты выйдешь с поднятой головой"
Адам Михник
Фото: Алена Мельник

Об этом сообщает “Gazetа Wyborczа”.

Приводим полный текст письма:

"Дорогий Юрію!

Шлю тобі з Варшави слова солідарності та братерства. Я з хвилюванням дивився на фото, яке мені надіслали з Києва, на ньому ти сидиш за гратами в очікуванні вироку, і читаєш книжку моїх есе українською мовою. Багато з них я написав у в'язниці, і ця зустріч тюремних есеїв з видатним в'язнем сумління з України має для мене символічне значення.

Я ніколи не думав, що один з лідерів помаранчевої революції буде ув'язнений під таким примітивно надуманим приводом. Твої вороги — це боягузи, які не мають сміливості дискутувати відкрито і чесно. Дії цих людей потрібно зневажати, а їм самим постівчувати, оскільки, засуджуючи тебе, вони підписують вирок для самих себе. Ти вийдеш із в'язниці з піднятою головою, а їх до кінця життя буде переслідувати власне приниження і боягузтво.

Юрію, провидіння тобі довірило сьогодні щербату долю українців, які шукають свободи у своїй вітчизні. Вірю, що твій тюремний шлях — це шлях до слави. Захоплююся, Юрію, твоєю позицією відважного демократа і патріота незалежної України. Вірю, що так само як і я думають і відчувають багато поляків. Прийми слова поваги, солідарності та дружби від колишього в'язня, польського друга вільної та незалежної України. Будь сильним. У всьому світі багато людей думають про тебе".

Напомним,Юрия Луценко обвинили в незаконном внеочередном выделении квартиры своему водителю Юрию Приступлюку и зачислении его гражданского стажа в милицейский, также - в утверждении приказа о праздновании Дня милиции в 2008-2009 годах во время действия решения Кабинета Министров об экономии бюджетных средств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram