ГоловнаПолітика

Юрій Кармазін: Якби не тупість Кірєєва, опозиція не зібралася б у такому широкому колі

8 серпня перед дверима Печерського районного суду представники більш ніж 10 опозиційних партій виголосили намір об’єднатись у Комітет опору диктатурі. Активний учасник об’єднання, голова Партії захисників вітчизни Юрій Кармазін розповів LB.ua про наступні кроки Комітету, про те, що в новому об’єднанні «абсолютно немає гетьманів, всі рівні поміж собою». Кармазін поділився: члени Комітету запланували зустрітись з Віктором Януковичем, щоб відкрити Президенту очі на те, що «тупі люди з органів суду, прокуратури, міліції зіпсували його імідж».

Юрій Кармазін: Якби не тупість Кірєєва, опозиція не зібралася б у такому широкому колі
Фото: Макс Левин

На думку Кармазіна, президент досі не висловився з приводу арешту Юлії Тимошенко через те, що він на відпочинку не володіє усією інформацію стосовно того що зараз відбувається.

Юрію Анатолійовичу, розкажіть про структуру «Комітету опору диктатурі», хто у вас головний?

У нас абсолютно немає головних. Немає гетьманів: всі сидять за одним столом, в однакових кріслах, п’ють одну воду.

Яким чином ви розподіляєте обов’язки?

Просто зважаємо на те, що у кого краще виходить. Координування парламентської діяльності та підготовку законопроектів, наприклад, ми довірили Роману Заричу. Підготовку до святкування і урочистого відзначення Дня Незалежності України - Миколі Томенку, заступнику голови ВР. Ми запропонували, вони погодилися. До речі влада не хоче святкувати цей день зовсім.

Ми виступатимемо проти антидемократичного Закону «Про вибори», який пропонує влада. Цим напрямом займається Микола Катеринчук.

А ви особисто за що відповідаєте?

Я… я всім опікуюсь (посмішка).

Фото: Макс Левин

Ми дуже інтенсивно працюємо. Вже провели три зібрання, скоро буде четверте. До нас, окрім раніше заявлених партій, приєдналась ще й Українська народна партія.

У вас вже є програма дій? Що плануєте робити?

Перше, що ми маємо зробити – звільнити Юлію Тимошенко зі слідчого ізолятору. Далі ми будемо зустрічатись з Президентом Віктором Януковичем і роз’яснювати йому наскільки тупі люди з органів суду, прокуратури і міліції зіпсували його імідж. Зауважте: ситуація з Тимошенко - це пляма на його мундирі, а не на міліцейських чи, наприклад, прокурорських мундирах. Очевидно, що деякі діячі далеко зайшли у своїх бажаннях отримати на річницю Незалежності звання Героя України.

Що стосується інших кроків: ми будемо координувати акції по областям, будемо пікетувати Адміністрацію Президента. Суд мабуть не будемо, бо суд як суд нам більше не цікавий, тепер це не суд.

До речі, ми наполягатимемо, щоб Печерський райсуд змінив свою назву. Думаю, що це станеться дуже скоро.

Схоже на пропозицію Арсенія Яценюка побудувати нову будівлю для Печерського райсуду… А навіщо це робити? І яку назву ви пропонуєте?

Якою саме буде назва – це питання ще обговорюється. Але вона необхідна, бо Печерський суд зганьбив себе.

Наразі, завдяки Комітету відбувається взаємодія всіх опозиційних сил. Ми навіть жартома дякували тупості Родіона Кірєєва та інших діячів, бо ми давно не зустрічались у такому широкому колі опозиції.

Фото: Макс Левин

Як ви ставитесь до того, що досі не було відповіді Президента Януковича на критику українських та іноземних діячів?

Я думаю, що Президенту в цій державі поки що не все доповідають. Я знаю, наприклад, від людей з оточення Президента, що йому досі не доповіли про ситуацію яка відбулось на стадіоні три дні тому. Хоча Служба безпеки масово прибирає з усіх сайтів запис де футбольні вболівальники дякують жителям Донбасу за Президента. Це найпопулярніше відео в мережі, але Президенту досі не доповіли, бо не можуть обрати хто ризикне доповісти. Так само йому не доповідають про стан злочинності в державі. Я впевнений, що Янукович і зараз недостатньо проінформований.

Тобто ви думаєте, що він не знає, що Тимошенко запроторили в СІЗО?

Йому не доповідають про реакцію в середині країни та зовні, про настрій людей. Так само як не говорять про те, що люди по декілька місяців не отримують заробітну платню, і про те, що голова уряду викликає тільки сміх у народу.

Марія РидванМарія Ридван, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram