ГоловнаПолітика

Кличко требует отставки Табачника

Об этом говорится в сообщение фракции Виталия Кличко в Киевсовете:

Кличко требует отставки Табачника
Фото: www.obriy.pib.com.ua

Віталій Кличко: «Особисті погляди Табачника на історію не сумісні з посадою державного діяча»

Партія УДАР вимагає відставки Дмитра Табачника з посади міністра освіти у зв’язку з його однобічним трактуванням української історії та її бажаним висвітленням у нових шкільних підручниках. Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко.

За його словами, особисті погляди Дмитра Табачника на історію несумісні з посадою високого державного діяча, оскільки не лише продовжують політику розколювання країни, але й руйнують базові основи єдиної української державності.

«Безпрецедентним є той факт, що курс «на розкол» впроваджується в державну політику в сфері освіти. Точка зору одного міністра пропонується як точка зору всієї державної системи освіти. Ми вважаємо, що такі важливі історичні питання мають бути частиною процесу консолідації суспільної свідомості, а не її розколювання», – наголосив Віталій Кличко.

«Європейський досвід свідчить, що пошук історичної правди не може перебувати у площині будь-якої ідеології – вважає Кличко. – Політичний діяч має спрямовувати свою роботу в напрямі суспільного порозуміння та єднання. На жаль, нинішній міністр освіти шукає лише власну правду поза інтересами українського суспільства».

«У своєму прагненні нав’язати власну історичну істину Дмитро Табачник дійшов до відвертої ксенофобії та шовінізму у відношенні до частини українського народу. Натякаючи на те, що в останні роки українські підручники історії створювалися не з позицій цивілізованого європейця, а «представника «маленького, але гордого», загубленого в горах племені», міністр Табачник переходить межу дозволеного. Така позиція головного освітянина країни, без сумніву, руйнує довіру і повагу до України в світі», – заявив лідер партії УДАР.

«Звільнення такої одіозної особи з посади високого державного службовця має припинити поділ українського суспільства, відновити конституційні засади державної політики в сфері науки та освіти та продемонструвати українському суспільству, що Президент виступає за єдність і стабільність України», – переконаний Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram