ГоловнаПолітика

Кінська доза оптимізму

Старі люди кажуть: не має нічого поганого, що на добре не вийде. Чи актуальне це прислів’я за нинішніх умов?

Кінська доза оптимізму
Фото: atacard.az

Плацдарм для захоплення тотальної влади Партією Регіонів розчищено – Кабмін Тимошенко повалено. Попереду коаліціада.

Шляхів є два: або фракція НУНС «ламається через коліно» і необхідних 37 «незрадьмайданівців» ведуть фракцію у владу, або команда Януковича «ламає через коліно» Kонституцію разом із регламентом і ліпить коаліцію «тушками», а не фракціями. Для людей обидва сценарії корисні. За наслідками першого - «нунсенс української політики» востаннє в’їде у владні кабінети і виїде вже остаточно в історію. «Я вас на смітнику підібрав», - казав Ющенко своїм «нашоукраїнським» побратимам. Туди ж вони і повернуться у разі унії з Януковичем вже на наступних виборах. Якщо «блакитний» уряд стане наслідком розтоптаних законів - тоді неминучі втрати всіх авансів, виданих євробюрократами Президенту Януковичу в Брюсселі, і «туз козирний» у прикупі для нової опозиції в борні проти узурпації влади «злочинним» режимом. Безвідповідальний електорат отримує подарунок – швидку пенсію для усіх цих політиків. Непогано для початку.

Уряд очолює Азаров. Реальний стан економіки потребує структурних реформ, а не совкового адміністрування. Для людей, які забули «азаровщину», також з’явиться добрий шанс. Пройде амнезія. А за наслідками «господарювання» прем’єр-камікадзе швидко (ймовірно вже восени) може вилетіти на пенсію. Азаров-пенсіонер, чим не дарунок підприємцям та економіці?! А якщо прем’єром таки висунуть Яценюка чи Ющенка, які «гордо» підуть «рятувати українську Україну» своїми тілами? Це також прекрасний шанс народу остаточно позбутися цих «любих друзів». Принаймні, правий ідеологічний фланг очиститься від усіх псевдопатріотів та «професійних українців». Хороший дарунок молодому поколінню. Якщо на мізансцені з’явиться «помаранчевий» прем’єр, то щонайменше галичани помудрішають, а «реваншисти» охолонуть.

Якщо замість реформ запустять гуманітарний проект «повернення» України в «руській мір» – почнеться застій економіки, але прокинеться суспільство. Почнуться реальні реформи - ослабне залежність політики від «олігархів». І так непогано, і так не зле…

Є ще один страшний сон депутатів, який людям лише на користь піде: коаліція не ліпиться і всі йдуть на перевибори. Обездолена біомаса знову заробить копійчину на мітингах і наметах. Решта електорату отримає несподіваний шанс вперше за своє життя зробити притомний вибір із застосуванням голови.

Що у підсумку залишиться у політичній банці? Зникають остаточно НУНС і блок Литвина, який повторив «подвиг» Мороза. Уже катарсис. Регіонали і тимошенківці до перевиборів ретельно очистять закриті партійні списки від безпринципного непотребу та інших водіїв-масажистів-секретарок. Якість 7-го скликання ВР, якщо можна ще оперувати такими категоріями, ймовірно трішечки покращиться.

До влади зможуть пропхатися тигіпківці, яценюківці і можливо тягнибоківці (до речі, колишні нашоукраїнці та регіонали ). Чим не ротація еліт по-українськи?

Що крім оновлення мармиз у телевізорі отримає народ? Розумні – ще один неочікуваний екзистенційний шанс від Бога та з під пера Президента Януковича. Дурні – можливість підзаробити. Хитрі – ще раз потрусити партійні каси. Чесні «противсіхи» шанс покаятися.

Олігархи знову витрусять на вибори свої рахунки з Кіпру. Ще декілька мільярдів для виходу країни з кризи. Чим не покарання олігархів, які за нас в Куршавелях собі владу визначають?!

Роман ЧайкаРоман Чайка, телеведучий, лідер групи "Мертвий півень"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram