ГоловнаПолітика

Перша реакція

В штабі БЮТ спостерігається пожвавлення. Присутні задоволені попередніми підсумками екзит-полів. Олександр Турчинов заявив, що в другому турі перемогу однозначно здобуде Юлія Тимошенко.

Присутні соратники Юлії Володимирівни доводять, що і виборці Тігіпка, і Яценюка, і Ющенка в другом утурі підтримають прем’єра.

Перша реакція
Фото: www.stoletie.ru

В штабі БЮТ накритий шикарний стіл для представників преси. Журналістів пригощають вином та годують наїдками. В Партії регіонів з цим «напряг». Хоча під штаб був знятий не менш шикарний, ніж бютівський Hayatt, готель Intercontinental. «Регіони» зекономили на дрібничках - не вистачило бейджиків, ручок, за 5 хвилин розтягли всі бутерброди.

Настрій в штабі ПР спокійний. Вони, в принципі, не прогнозували перемоги в першому турі, а на перше місце розраховували.

До речі, прохідний режим в ПР ліберальний. Журналістів навіть не просять показати посвідчення. А у Тимошенко чергує собачка.

Найбільш гнітючу атмосферу довелося спостерігати в штабі Ющенка. І хоча там виконуються енергійні майданівські пісні, як і 5 років тому, присутні соратники Ющенка ходять з надзвичайно сумними обличчями.

Брат Ющенка - Петро – вочевидь був настільки засмучений результатами, що навіть проявив нечемність: коли журналіст «ЛБ» звернувся до нього з простим проханням прокоментувати хід виборів, він демонстративно повернувся і пішов геть. Віра Ульянченко пояснила результати тим, що була погана явка на Західній Україні. А ще вона зауважила, що низька явка пояснюється тим, що людям було важко зробити вибір.

Тетяна ЧорноволТетяна Чорновол, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram