ГоловнаПолітика

Чорний гумор

Найгіршим жартом завжди є те, коли сам жарт перетворюється на дійсність. Кажуть в народі - невдалий жарт.

Чорний гумор

Вигаданий на телеканалі «К1» кандидат Євген Лупан, який живе своїм життям в Інтернеті, продовжує веселити людей обіцянками красти багато, прозоро і в доларах. А наш «Лівобережний» кандидат Степан Раков ( більше знаний як С.Раков) розробляє програми й укази, кожен з яких тягне на окремий анекдот.

Але кандидат в Президенти від Президента України Віктор Ющенко цілком серйозно на гарячій лінії газети «Комсомольська правда в Україні» двох віртуальних клоунів - кандидатів зарахував собі в заслуги: лише завдяки його ліберальному демократизму українці мають Лупана та С.Ракова. Прикольно. Демократія, виявляється, залежить лишень від однієї персони, у якої не має навіть напівпритомного радника в команді. Людини, яка би смикнула Гаранта за манжету і прошепотіла тому на вушко: «Ваша Ексцеленціє, не треба таке казати, бо ті Лупан і С.Раков - то прикол...».

Натомість, Віктор Андрійович цілком серйозно вказує Інтернет-журналістам, що їм не слід писати про синка - мажора і порпатися у справах сімейства. Демократична преса має писати про єдиного гаранта демократії в країні. І жоден радник не скаже Гаранту демократії, що не можна так от на око визначати «педофілів» і перстом вказувати «винний-невинний». Для цього є міліція, прокуратура і суд. А Іосіф Віссаріонович саме так і робив: затягнеться люлькою, випустить хмарку диму і вказує - ворогом народу сьогодні буде... кримські татари. Усі. І все...

А чи є психічноздоровим кандидат в Президенти, який у телевізорі розповідає, що грип - фальсифікація влади, а насправді це - чума? Інна Богословська мала гроші на біг-борди, але на притомного радника пожаліла. Той може їй хоча б цитату з Шекспіра підкинув «Чума, чума на ваші дві родини...» А такі «заявочки» в телевізорі на старті кампанії тягнуть на повне знищення здорового глузду потужніше, за гранати від Мороза під ноги Вітренко у 1999-му. «Здорова жіночка, чумою не хворіла. Готова стати вам президентом. Інтим не пропонувати». Біг-борд готовий...

А інший кандидат Янукович цілком серйозно носить на зап´ясті браслет-амулет, який ніби-то дали старці на горі Афон. З таким браслетом виграють, а не програють. Ті, хто пропускають чорну кішку на дорозі, можуть і повірити в таку езотерику. «Слухаю кожного по телефону - уже всіх почув!» Креативненько. І всім у штабі подобається? Ніхто ж не підкаже Лідеру, що на шляху до прижиттєвої канонізації не личить кандидату на святого вишиковувати у дві шеренги попів і «шикувати» перед ними з афонським браслетом у «страусових» чи «зміїних» туфлях. Замість агітації - короткі анекдоти, але всі мовчать довкола Віктор Федоровича. Ніхто навіть не спитає - а для чого нам такі кострубаті гасла при дорозі, щоб даїшники сміялися? Майже двадцять років Україна була країною для корів, для ведмедів, для мишей і лишень за Януковича Україна - для людей! Усі комеді-клаби відпочивають...

Учора бачив нову політичну карту Європи: Польща - столиця Варшава, Франція - столиця Париж, Білорусь - столиця Мінськ, Вона - столиця Київ.

Не треба сміятися, бо знову ці анекдоти візьмуть на біг-борди і серйозно пропишуть у виступи кандидатів на ТБ. Це унікальний час, коли анекдоти матеріалізуються.

О tempora, o mores!

Етапи виборчої кампанії по-українськи: лозинський - пукач - кислинський - артек - грип. Ви запитували: і що ж далі? Люди, які втратили уміння відрізняти здоровий глузд від дурості, а чорний гумор від стратегії йдуть в президенти. Не стійте їм на шляху - відійдіть в сторону і ...не ржіть.

Роман ЧайкаРоман Чайка, телеведучий, лідер групи "Мертвий півень"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram