ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

У Раді пропонують провести вибори київського мера навесні 2013-го

Конкретної дати комітет не визначав.

У Раді пропонують провести вибори київського мера навесні 2013-го
Фото: obozrevatel.com

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту призначити позачергові вибори мера Києва на весну 2013-го.

За таке рішення комітету проголосували всі члени, крім одного депутата, повідомила нардеп від БЮТ-Б, перший заступник голови комітету Ольга Боднар.

"Прийняли рішення провести вибори навесні 2013 року", - повідомила Боднар і уточнила, що конкретної дати комітет не визначав.

Разом із тим нардеп не змогла спрогнозувати, коли відповідне питання винесуть на розгляд парламенту, припустивши, що це може бути вже після парламентських виборів 2012 року.

Боднар висловила думку, що вирішення цього питання залежатиме від результатів парламентських виборів.

"Залежно від того, як пройдуть вибори... Якщо вони (Партія регіонів - Ред.) не виграють десь, то, я думаю, вони будуть вигравати Київ. Або навпаки - якщо вони побачать, що їм у Києві нічого не світить, то будуть діяти якось по-іншому", - припустила депутат.

Нагадаємо, 1 червня 2012 року Леонід Черновецький написав заяву про відставку з посади мера Києва, 12 липня Київрада задовольнила його прохання.

Передбачалося, що на першому пленарному тижні своєї 11 сесії 4-7 вересня Верховна Рада розгляне питання про призначення дати виборів, однак цього не сталося.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов вважає: що швидше відбудуться вибори в Києві, то краще.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram