ГоловнаПолітика

Попов закликав не поспішати вводити регіональну мову у столиці

Голова КМДА повідомив, що не голосував би за російську мову в Києві.

Попов закликав не поспішати вводити регіональну мову у столиці
Фото: Макс Левин

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що потрібно добре подумати над реалізацією мовного закону в столиці.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що в Київраді готують проект рішення для реалізації мовного закону в Києві.

На запитання, що він особисто думає з приводу утвердження російської мови як регіональної у столиці України, Олександр Попов сказав: "Це будуть голосувати депутати. Якби я був депутатом - я утримався б від такого рішення. Столиця України - це столиця України. І, на мою думку, це, звичайно, дискусійне питання, але моя особиста думка, що ми могли б із цим трішки... Скажімо так: подумати над цим".

У фракції Партії регіонів у Київраді нічого не знають про підготовку  проекту рішення про реалізацію мовного закону в столиці.

Нагадаємо, 22 серпня ЗМІ поширили інформацію з посиланням на голову фракції Партії регіонів у Київраді Олексія Омельяненка, що до 15 вересня в Київраду на розгляд внесуть проект документа про реалізацію в столиці положень мовного закону.

Олексій Омельяненко висловив упевненість, що депутатський корпус підтримає цей проект, оскільки в столиці більшість населення - російськомовні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram