ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Якби Кличко вдягнув біло-синю майку - вибори мера Києва оголосили б уже сьогодні, - комуніст

На думку нардепа, у партії влади дефіцит із кандидатами

Якби Кличко вдягнув біло-синю майку - вибори мера Києва оголосили б уже сьогодні, - комуніст
Фото: Макс Левин

Вибори мера Києва відбудуться після виборів у Верховну Раду. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Євген Царьков, народний депутат України (КПУ).

"У партії влади дефіцит із кандидатами. А вже після того, як минуть парламентські вибори, я думаю, вибори (мера Києва, - Ред.) будуть під президентські: підберуть кандидатуру, лояльну до партії влади, щоб переламати ситуацію в Києві й узяти там максимально електорат - але саме від партії влади. Оскільки для господарського життя Києва наявність чи відсутність Черновецького нічого не вирішувало - де-факто все вирішував і вирішує Попов", - вважає він.

На думку народного депутата, вибори мера Києва можуть відбутися тільки за умови гарантованої перемоги в них "провладного" кандидата.

"Якби Кличко сьогодні вдягнув біло-синю майку - змінив свою партію на партію влади - то вже сьогодні було б оголошено вибори, і він би на них пішов, і вже можна було б де-факто його визнавати. Технологічно це розглядалося б як збільшення рейтингу партії влади. Хоча ідеально було б, щоб кандидат на посаду мера Києва був безпартійним - мером усіх киян. Проте в нашій країні це нереально. Кличко - я бачу, що це технологічний проект, який буде проходити в парламент на рівні партії Королевської для того, щоб 2015 року такими проектами вибирати президента", - сказав Євген Царьков.

Нагадаємо, після того як Черновецький написав заяву про відставку 1 червня, обов'язки мера столиці тимчасово виконує секретар міськради Галина Герега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram