ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Відставка Черновецького не вплинула на рішення Кличка балотуватися до ВР

"УДАР" не хоче гадати, коли Верховна Рада оголосить вибори мера Києва.

Відставка Черновецького не вплинула на рішення Кличка балотуватися до ВР
Фото: www.golosua.com

"Сьогодні м'яч, образно кажучи, перебуває на полі ВР, вони не поспішають призначати вибори мера Києва. "УДАР" не може керуватися принципом "а якщо", тому ми беремо участь у тих виборах, які вже майже призначені і зрозуміло, коли відбудуться, тобто балотуємося у ВР", - розповіла в ексклюзивному коментарі LB.ua член фракції "УДАР" у Київраді Наталія Новак.

Вона повідомила: коли буде ухвалено рішення про призначення виборів мера, то тоді "УДАР" і ухвалить рішення про участь в цих виборах.

"Є об'єктивні причини: пріоритети партії, відповідальність перед виборцями - всі ці фактори будуть мати вплив на наше остаточне рішення", - підкреслила вона.

Новак заявила: "Ми бачимо, що зараз Парламент розглядає це питання виключно у політичній площі, а не з точки зору Конституції. Тому вони призначать вибори, тільки коли провладна більшість визнає це необхідним".

Також, на думку депутата парламент не буде скликати позачергову сесію, щоб проголосувати про призначення виборів у Києві. "Нардепи і за більш серйозних питань не скликають сесії. А питання виборів у Києві їх взагалі може зацікавити, тільки якщо в Олександра Попова почнуть зашкалювати рейтинги".

Нагадаємо, депутат Київради Дмитро Андрієвський заявив, що вибори мера Києва вже не можливо провести одночасно з парламентськими і вони, найімовірніше, будуть перенесені на весну і поєднані з виборами в Київраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram