ГоловнаПолітика

Соцдопомога від Попова чекатиме на малозабезпечених три місяці

Забрати гроші на пошті можна і після того, як мине цей термін.

Соцдопомога від Попова чекатиме на малозабезпечених три місяці
Фото: forexaw.com

Одноразову матеріальну допомогу, виділену, згідно з розпорядженням голови КМДА Олександра Попова, малозабезпеченим киянам до Дня Конституції та перераховану через поштові відділення, громадяни зможуть забрати протягом трьох місяців.

Саме стільки гроші чекатимуть на киян у поштових відділеннях. За словами начальника Головного управління праці та соціального захисту населення КМДА Тетяни Костюренко, зроблено це для зручності громадян: у літній період багато хто їде з міста, а тому фізично не може отримати належну їм допомогу від міста.

"Люди, які отримують гроші через поштові відділення, зможуть забрати виплату від міської влади одночасно з пенсією. Якщо ж у цей період людини не буде, нічого страшного: разову матеріальну допомогу вона зможе отримати протягом наступних трьох місяців", - повідомила Тетяна Костюренко.

Однак навіть після того, як мине зазначений період, людина, не отримавши допомоги, не втрачає право на неї. Як розповіла Тетяна Костюренко, щоб отримати допомогу після закінчення строку, необхідно написати заяву в районному управлінні праці та соціального захисту.

"Людина пише заяву, що вона прибула, і ми повторно надсилаємо їй цю допомогу поштовим переказом. Тобто це не проблема, що людина вчасно не отримала цієї виплати", -наголосила вона, додавши, що якщо кошти з якихось причин не надійшли, мешканцеві Києва необхідно звернутися до міського Call-центр (тел. 15-51).

За її словами, міська влада розглядає кожен такий випадок індивідуально, і якщо допомога людині належить, вона її обов'язково отримує.

Нагадаємо, що, згідно з розпорядженням голови КМДА Олександра Попова, одноразову матеріальну допомогу до Дня Конституції отримають близько 370 тисяч киян - усього 19 категорій малозабезпечених.

Зокрема, допомога, згідно з розпорядженням голови КМДА, буде надана непрацюючим пенсіонерам та інвалідам I групи з розміром пенсії, що не перевищує 1400 гривень, сім'ям загиблих під час виконання інтернаціонального обов'язку в Афганістані, малозабезпеченим сім'ям, в тому числі багатодітним, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення, сім'ям військовослужбовців, загиблих або померлих мирної пори під час проходження строкової військової служби, працюючим пенсіонерам, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 900 гривень, та іншим категоріям малозабезпечених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram