ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

БЮТ вимагає негайно визначитися з виборами мера Києва

Опозиціонери вважають, що "Київ важливіше, ніж Євро".

БЮТ вимагає негайно визначитися з виборами мера Києва
Фото: glavred.info

Члени БЮТ-Б у Київраді вимагають негайно провести сесію міськради з метою звернутися до Верховної Ради України щодо призначення виборів мера Києва.

Про це повідомляє прес-служба фракції БЮТ-Б.

Відповідна ініціатива виникла у зв'язку з тим, що проведення найближчої чергової сесії Київради заплановано на 12 липня.

"Заява про складення повноважень Київського міського голови Леонідом Черновецьким потребує негайного розгляду Київрадою і призначення виборів мера. Але влада і не думає робити це, пояснюючи розрив у сесіях проведенням у Києві футбольного чемпіонату Євро-2012. Для нас, киян, Київ важливіше, ніж Євро - столиця потребує нового обраного киянами мера", - зазначила лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

Як відомо, повноваження Київського міського голови достроково припиняються у день ухвалення на пленарному засіданні Київради рішення, яким зазначений факт приймається до відома.

Голова фракції переконана, що така тривала перерва між сесіями є приводом потягти час і відволікти киян від боротьби за своє право обирати владу.

"Як і передбачалося, влада будь-якими способами намагатиметься відтягти час виборів, адже їй набагато простіше керувати призначеним і слухняним Олександром Поповим і Галиною Герегою, ніж обраним киянами новим мером", - заявила Т. Меліхова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram