ГоловнаПолітика

Литвин: вибори мера Києва відбудуться достроково

Черновецький написав заяву про відставку раніше від терміну завершення своїх повноважень.

Литвин: вибори мера Києва відбудуться достроково
Фото: segodnya.ua

Прийдешні вибори міського голови в Києві будуть достроковими, оскільки мер Києва Леонід Черновецький написав заяву про відставку раніше від терміну завершення своїх повноважень.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Зараз виникли нові реалії. Виявляється, що Черновецький написав заяву за кілька днів до завершення своїх повноважень. А отже, виникає питання - якщо формально і неухильно діяти, дотримуючись закону - проголошення дострокових виборів міського голови", - заявив Литвин.

"У зв'язку із цим Київрада на своєму засіданні має ухвалити рішення і звернутися до ВР із проханням оголосити вибори в столиці", - зазначив Литвин.

За словами спікера, зараз відбуваються різні дискусії із цього приводу.

"Моя позиція така: вибори треба провести, визначивши дату відповідно до закону. Але провести ці вибори до 2015 року. Те саме треба зробити щодо Тернопільської обласної ради, стосовно Київської міської ради. Для того, щоб у нас працювала система одночасних місцевих виборів по всій країні. Інакше ми заплутаємося остаточно", - наголосив голова парламенту.

Окрім того, він повідомив, що профільний парламентський комітет зробив фаховий аналіз ситуації, що склалася, і прийшов до висновку - "що це рішення повинні ухвалити керівники фракцій".

Нагадаємо, 1 червня Черновецький написав заяву про відставку з посади київського міського голови. Заяву розглянуть 16 липня на засіданні Київради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram