ГоловнаЕкономікаФінанси

Зеленський підтримав заборону на повернення збанкрутілих банків ексвласникам

"Упевнений, ми його приймемо. Мені здається, що це правильний закон".

Зеленський підтримав заборону на повернення збанкрутілих банків ексвласникам
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підтримав введення законодавчої заборони на повернення збанкрутілих банків ексвласникам.

Про це він сказав журналістам у вівторок під час ознайомлення з роботою держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" в Укргазбанку.

"Ми зробили все, щоб цей закон був прийнятий. Закон зараз переданий до комітету, він буде розглядатися, мені здається, цього тижня. Упевнений, ми його приймемо, але ви ж розумієте, що у нас багато партій у Верховній Раді. Тому подивимося на результати. Мені здається, що це правильний закон", - цитує Зеленського "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, прийняття законопроєкту №2571 про гарантії неповернення збанкрутілих банків колишнім власникам - одна з умов нової кредитної програми Міжнародного валютного фонду.

Переважно він стосується ПриватБанку, який належав Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову і наприкінці 2016 року був визнаний неплатоспроможним. Від банкрутства його врятувала націоналізація, після якої державі довелося вкласти в банк 155 млрд гривень.

На початку 2018 року було оприлюднено результати незалежного розслідування (forensic audit) компанії Kroll. Вони показали, що ПриватБанк перед націоналізацією був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років.

Це призвело до заподіяння банку збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram