ГоловнаЕкономікаБізнес

З 24 травня підвищаться штрафи за водіння нерозмитнених автомобілів

Пільговий період оформлення автомобілів закінчується.

З 24 травня підвищаться штрафи за водіння нерозмитнених автомобілів

Державна фіскальна служба попереджає про посилення штрафних санкцій з 24 травня за нерозмитнені авто на єврономерах. Про це повідомила прес-служба відомства.

До 23 травня в Україні діють лібералізовані норми про адміністративну відповідальність для власників автомобілів на єврономерах. Після цієї дати при перевищенні терміну транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більш ніж на 30 діб громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. гривень або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

При цьому передбачено перехідний період 180 днів для громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набуття чинності цього закону. Упродовж цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Штрафні санкції передбачені і за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено терміни його тимчасового ввезення або переміщення в митному режимі транзиту.

Нагадаємо, з 25 листопада 2018-го по 19 лютого 2019 року громадяни України здійснили митне оформлення 195,2 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набуття чинності нових правил ввезення таких автомобілів і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram